Virágzó vidékünk

Szülők újítottak fel egy általános iskolát Egerben

Az Eötvös József Református Oktatási Központ Egri Általános Iskolája (Mozaik Suli) 2020 szeptemberében nyitja meg kapuit.

Korábban a témában:

Az iskola Eger egyik frekventált helyén áll, az Érsekkert és a Városi Stadion szomszédságában, néhány perc sétára a református templomtól és a belvárostól. Az épületet – melyet Eger Város Közgyűlése bocsátott rendelkezésükre – 2019 végétől szülői összefogással újították fel.

Az iskola jelenleg 6. osztályos  korig fogad tanulókat, az évfolyamok számát évente felmenő rendszerben bővítik. Az osztályokban maximálisan 10-12 gyermek tanulhat, mert szeretnének az egyéni fejlődésükre figyelni, alapos tudást biztosítani, jó közösséget formálni.​

Tantárgy lett a lovaglás és a lótartás egy jászsági általános iskolában
Fontos, hogy a gyerekeknek kapcsolatuk legyen a természettel, az állatokkal, és kulturáltan tudják eltölteni a szabadidejüket.

A gyermekek egészsége érdekében iskolai szinten rendszeres zöldség- és gyümölcsnapot tartanak. Reggelente jógaoktató segítségével strechinggel kezdik a napot.

A lelki biztonság számunkra a legfontosabb, hiszen mindenki könnyebben tanul, ha nem fél, nyugodt és motivált. Tanáraink a diákokkal tegező, baráti viszonyban vannak, mentorként segítik őket

– írják bemutatkozásukban.

Az iskolát a Tiszáninneni Református Egyházkerület tartja fenn, melyhez támogatóként kapcsolódik a Talentum 2000 Alapítvány. A maximális 12 fős osztálylétszám megtartása érdekében diákonként havonta 30 ezer forint működési támogatást kell befizetni az alapítványnak.

Az étkezést és a közös eszközköltséget a családok külön fizetik.

Kiemelt kép: YouTube

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés Törökkoppányban
A tanterv része, tananyag lett a befőzés a kicsinyke Somogy megyei falu iskolájában. A diákok akár pénzt is kereshetnek a lekvár- és savanyúságkészítéssel.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.