Virágzó vidékünk

Szülők újítottak fel egy általános iskolát Egerben

Az Eötvös József Református Oktatási Központ Egri Általános Iskolája (Mozaik Suli) 2020 szeptemberében nyitja meg kapuit.

Az iskola Eger egyik frekventált helyén áll, az Érsekkert és a Városi Stadion szomszédságában, néhány perc sétára a református templomtól és a belvárostól. Az épületet – melyet Eger Város Közgyűlése bocsátott rendelkezésükre – 2019 végétől szülői összefogással újították fel.

Az iskola jelenleg 6. osztályos  korig fogad tanulókat, az évfolyamok számát évente felmenő rendszerben bővítik. Az osztályokban maximálisan 10-12 gyermek tanulhat, mert szeretnének az egyéni fejlődésükre figyelni, alapos tudást biztosítani, jó közösséget formálni.​

Tantárgy lett a lovaglás és a lótartás egy jászsági általános iskolában
Fontos, hogy a gyerekeknek kapcsolatuk legyen a természettel, az állatokkal, és kulturáltan tudják eltölteni a szabadidejüket.

A gyermekek egészsége érdekében iskolai szinten rendszeres zöldség- és gyümölcsnapot tartanak. Reggelente jógaoktató segítségével strechinggel kezdik a napot.

A lelki biztonság számunkra a legfontosabb, hiszen mindenki könnyebben tanul, ha nem fél, nyugodt és motivált. Tanáraink a diákokkal tegező, baráti viszonyban vannak, mentorként segítik őket

– írják bemutatkozásukban.

Az iskolát a Tiszáninneni Református Egyházkerület tartja fenn, melyhez támogatóként kapcsolódik a Talentum 2000 Alapítvány. A maximális 12 fős osztálylétszám megtartása érdekében diákonként havonta 30 ezer forint működési támogatást kell befizetni az alapítványnak.

Az étkezést és a közös eszközköltséget a családok külön fizetik.

Kiemelt kép: YouTube

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés Törökkoppányban
A tanterv része, tananyag lett a befőzés a kicsinyke Somogy megyei falu iskolájában. A diákok akár pénzt is kereshetnek a lekvár- és savanyúságkészítéssel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik