Mozaik

Elkezdődött a szezon, három gímbikát gyorsan terítékre hoztak Somogyban

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila
Az érett gímbikák trófeái 9 és 10 kilogramm között várhatóak.

Alig pár napja indult a szarvasbőgés és a Somogy megyei Tuskosi Vadász Egyesület területén már három szarvasbika terítéke felett szólt a vadászkürt, írta az Agrojager News.

Kapcsolódó
1266 gímszarvasbikát lőttek ki ősszel Zalában
Mexikói, belga, orosz, német, osztrák, svájci és amerikai vadászok is eljöttek a zalai vadászterületekre.

A vonatkozó miniszteri rendelet szerint az érett gímszarvas bikák szeptember 1-jétől vadászhatók, azaz elkezdődött a szezonja.

A Tuskosi Vadász Egyesület Gamás, Somogybabod, Hács, Jazvina-puszta, Gárdonypuszta, Gyugy községek területén gazdálkodik, mely jó vadászterületnek számít Magyarországon. Nem is kellett sokáig várni az első terítékre hozott méretes gímszarvas bikákra.

Közülük az első – melyet már júliustól figyelt elejtője – szeptember 3-án került terítékre, a következő kettő pedig szeptember 4-én

– olvasható a társaság Facebook oldalán.

Az érett gímbikák trófeái 9 és 10 kilogramm között várhatóak, de pontos adatokat, csak a lefőzés után tudnak adni.

A gímbikákról képek IDE KATTINTVA tekinthetők meg, ugyanakkor az egyesület arról tájékoztatja a közösségi oldalán a szemlélődőket, hogy:

Ez egy vadászati oldal. Itt a vadászattal kapcsolatos eseményeket, híreket, trófeákat, elejtésekről készült fotókat, videókat láthat. Ezen képek és videók a nyugalom megzavarására alkalmasak. Kérjük, hogy csak ennek tudatában nézze meg az oldal bejegyzéseit. Köszönjük a Tuskósi Vadász Egyesület nevében.

Kapcsolódó
Nyílpuskával lőttek meg egy szarvasbikát Nógrádban
Ez a fegyver vadászati célra nem használható, mivel tiltott eszköznek minősül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik