Mozaik

Belvárosi koncerttel kezdte a tanévet a debreceni Rocksuli

Facebook/Rocksuli Debrecen
Facebook/Rocksuli Debrecen

A Rocksuli 34. tanévét az iskola művész pedagóusai nyitották meg a Csapó utcai minikoncertjükkel – írta a Haon.

Az intézmény hagyományos és új tagozataira korhatár és előképzettség nélkül jelentkezhetnek az érdeklődők. Aki hangszert, mikrofont vagy éppen keverőpultot ragadna, a beiratkozás hetében választhat a tárgyak közül (dob és ütős hangszerek, ének, billentyűs hangszerek, szaxofon, koncerttechnikus, zenei producer, fénytechnikus).

Balogh Miklós Péter intézményvezető a Haonnak elmondta: ezúttal az elmúlt évieknél is többen, csaknem ötszázan jelentkeztek az első félévre, hatalmasat nőtt az érdeklődés, csak az ének szakra negyvennel több beiratkozót számoltak a tavalyinál.

Kapcsolódó
Történelmet írt 50 éve a Metro együttes
Fél évszázada rögzítették az első magyar koncertlemezt.

Az intézmény új kurzussal is jelentkezik, a honlapon meghirdetett Hangfürdő mesterképzésen a hangterápiás eszközök világával ismerkedhetnek meg a Rocksuli diákjai. Ebben a képzésben az Ifiházban megtartott foglalkozások online YouTube Live előadásokkal egészülnek ki, havi három alkalommal.

Nem akkreditált, de oklevelet adó, gyakorlati képzésen alapuló koncerttechnikus kurzus is indul, itt kezdőként is elsajátíthatjuk a színházi, klub- vagy fesztiválkörülmények között adódó hangosítási ismereteket, megtanulhatunk hangstúdióban dolgozni vagy saját zenénket elkészíteni otthoni, házi stúdióban.

Az oktatás tematikája továbbra sem változik, egy félévben négy hónapon át egyéni órákon fejlesztik magukat a diákok a tanárok segítségével, az utolsó egy hónapban pedig a zenekari próbák vannak, hiszen nagyon fontos, hogy társaságban tudjanak zenélni a diákok.

Kapcsolódó
Erdély táncházaiból a világhírig: 25 éves a Kerekes Band
Vidróczki bújtatóinak egri leszármazottai a palóc és a somogyi hagyományokat is ápolják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik