Mozaik

15 ezer eurót adnak a Szardíniára költözőknek

pixabay
pixabay
Az olasz kormány szigorú feltételekhez köti a támogatást.

Olaszország sok ember álmának célpontja, a lenyűgöző tájak, a művészet, a kultúra és még sok minden más igazán vonzóvá teszik ezt a dél-európai országot. S bár a legtöbben csak látogatóba érkeznek, egyre több lehetőség nyílik arra, hogy bizonyos régiókba be is költözzön, ha valakinek erre támad kedve. Sőt, az olasz kormány bizonyos esetekben fizet is az embereknek azért, hogy költözzenek, írja a mymodernmet.com.

Kapcsolódó
13 olasz városban kínálnak 1 euróért házakat
Kapucsínót nem kapni ennyiért, álomházat viszont igen.

Az egyik legújabb kezdeményezés célja, hogy a munkavállalókat és a családokat arra ösztönözze, telepedjenek le Szardínia gyönyörű szigetén. Az ország sok más részéhez hasonlóan Szardínia is a zsugorodó népességtől és a gyenge gazdaságtól szenved, ezért a kormány komoly összeget fordít arra, hogy költözésre ösztönözze az embereket.

wikimedia commons

Természetesen a nem is rossz ajánlat bizonyos követelményekkel jár. A 15 ezer eurós – körülbelül 6 millió forintnak megfelelő – támogatás elnyeréséhez a pályázóknak hajlandónak kell lenniük arra, hogy egy 3000-nél kevesebb lakosú vidéki településre költöznek, és ott teljes munkaidőben dolgozzanak. A cél ezzel az, hogy eltántorítsa a gazdag vásárlókat attól, hogy luxus nyaralóházakat építsenek.

A beköltözőknek a pénzt egy szardíniai otthon megvásárlására és felújítására kell fordítaniuk, és a támogatásban részesülőknek az érkezéstől számított 18 hónapon belül be kell jelenteniük állandó lakóhelyüket Szardínián.

A programot kitalálók azt remélik, hogy több munkavállalót csábítanak arra, hogy Szardíniára költözzenek, a szükséges foglalkozások betöltésével és kisvállalkozások indításával pedig erősödhet a sziget gazdasága.

Kapcsolódó
Egy euróért vettek házat Olaszországban, aztán jött a karantén
A koronavírus-járvány érdekes helyzeteket szült azokban az olasz falvakban is, ahol egy euróért kezdték kiárusítani az ingatlanokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik