Mozaik

Lehúzza a rolót januárban a nyírségi termálfürdő

Facebook / Sárkány Wellness és Gyógyfürdő
Facebook / Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

Az idei évben még működtetik, azonban január elsejétől bezárják a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt, írja a termalonline.hu.

Kapcsolódó
Márciusig lekapcsolják a díszkivilágítást Siófokon
A rezsiválság miatt a Fő téri Széchenyi szobor szökőkútja is leáll október 16-tól március 31-ig.

Máté Antal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere a képviselő-testületi ülésen beszélt arról, hogy a város termálfürdőjével kapcsolatban nincsenek könnyű helyzetben. Ugyan annak gázfelhasználása alacsony, a villamosáram költsége jelentős terhet ró a költségvetésre.

Ezt a többletköltséget idén még ki tudják gazdálkodni, januártól viszont nem. Megjegyezte, nem néhány tízmillió forintos, hanem százmilliós nagyságrendű tételről van szó.

Arra vonatkozóan nem tudott semmit mondani, hogy meddig tart majd zárva a termálfürdő, mert ehhez ismerniük kell majd az áramárak pontos alakulását.

A gyógyászati részleg további üzemeltetésére ugyanakkor január után is kísérletet tesznek, egyes kezeléseket biztosítanának. A gyakorlatban majd meglátják, hogy erre ebben a formában mekkora lesz az igény.

Kitért arra is, hogy a fürdő kempingjében található apartmanokat továbbra is kiadják, amennyiben erre a fürdő nélkül is lesz igény.

Kapcsolódó
Eszük ágában sincs bezárni a Hévízi Tófürdőt
A helyi tourinform iroda közösségi oldalán cáfolta a korábban a lehetséges bezárásról megjelent információt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik