Mozaik

1400 kilométeres turistaútvonalat adtak át Romániában

Andrei Dăscălescu/Via Transilvanica /Facebook
Andrei Dăscălescu/Via Transilvanica /Facebook
Az útvonal érinti Székelyföldet, a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet, valamint Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át.

Október 8-án adták át az Erdélyt északkeletről délnyugatra átszelő útvonalat, a Via Transilvanica-t, ami Bukovinától a Vaskapuig vezet, írta meg a Turista Magazin.

Kapcsolódó
Eltűnhet a Földről Erdély különleges csodája
Számítások szerint emberi beavatkozás nélkül 2080-ra teljesen eltűnhet a Gyilkos-tó.

Az útvonal érinti Székelyföldet, a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet, valamint Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át. Minden kilométerét egyedi, gránitból faragott kővel jelzik, a helyi motívumokat felhasználva. Székelyföldön például tulipános mintákat használtak.

Az 1400 kilométeres túraútvonal kiépítésén, mely gyalogosan, lóháton vagy kerékpárral járható be, négy évig dolgoztak tíz megye négyszáz településén, több mint tízezer önkéntes segítségével.

Az útvonal kiépítésével a Tasuleasa Social Egyesület a falusi turizmust kívánta fejleszteni.

A Via Transilvanicához útikalauz is készült, amit innen lehet letölteni. A leírás segítségül szolgál arról, hogy mit kell magunkkal vinnünk, hogyan értelmezzük a jelzéseket, hogyan tarthatjuk távol magunkat a kutyáktól és a medvéktől, hogyan érdemes beosztani az időnket, illetve az elérhető szállásokat is tartalmazza.

Kapcsolódó
Új turistaút nyílt a Nyírségben
Az útvonalon van egy magasles is, amely kiválóan alkalmas természet- és vadfotózásra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik