Mozaik

Lelőtte a rá támadó medvét a szovátai polgármester

pixabay
pixabay
A vaddisznó vadászatok alkalmával néha gyakoribb látvány a medve, mint a vaddisznó.

Orvvadászat ügyében vizsgálódik a rendőrség egy szombati vadászat miatt, melynek során egy medvét lőttek le. A nagyvadat kétméteres távolságról a szovátai polgármester terítette le, akihez morogva, támadó szándékkal közelített a medve, írta a Székelyhon.

Fülöp László Zsolt szovátai polgármester a székelyföldi Bekecs-tetőn a helyi vadásztársaság tagjaként vett részt a vaddisznó vadászaton.

A polgármester elmondta, hogy a vadászat során 4–5 medvét is láttak, de szerinte ez már megszokott, hiszen a vadászatok alkalmával néha gyakoribb látvány a medve, mint a vaddisznó.

A szombat délutáni vadászaton megjelent a medve 25 méterre tőlem. Azért tudom, hogy pontosan hány méterre, mert a helyszínelés során lemérték a távolságot. Jeleztem a jelenlétem, köhögtem, kiabáltam, de ő egyre csak közeledett morogva, látható támadószándékkal. Két méterre volt, amikor leadtam a lövést és a nagyvad elterült. Azonnal értesítettem a vadászat szervezőjét és a rendőrséget is

– nyilatkozta a portálnak a polgármester.

Mivel engedélyük vaddisznóvadászatra volt, de önvédelemből lőtte le a medvét, ezért orvvadászat kivizsgálása miatt indult eljárás ellene.

 Hálás vagyok azért, hogy most ezt el tudom mondani, és nem a kórházi ágyon fekszem, vagy nem történt még rosszabb velem

– osztotta meg az eset részleteit Fülöp László Zsolt.

Megállapították, hogy az állat 340 kilogrammos volt, és szemből, nyaki tájékon lőtték meg. A rendőrség a helyszínen is vizsgálódott, ugyanakkor lefoglalta a vadász fegyverét is, további vizsgálatokra.

Kapcsolódó
Székelyföldön lövik ki a legtöbb medvét Romániában
Az elmúlt bő három évben az engedéllyel kilőtt medvék csaknem kétharmada három székelyföldi megyében került puskavégre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik