Mozaik

Országos rekordot döntött a gigantikus lapátorrú

Facebook / Maconkai-víztározó és tórendszere
Facebook / Maconkai-víztározó és tórendszere
Rekord méretű halóriást fogtak a Rekord-tóból.

Közel harminckét kilós idegenhonos óriást fogtak a nógrádi horgászparadicsomban – írta a Pecaverzum.

Új faj szerinti abszolút tórekord és új országos rekord született Maconkán a hagyományosan november végén megrendelésre kerülő baráti csukafogó versenyen. Nógrád megye nemzetközi hírű horgászparadicsomában, a Maconkai-tavon évről évre méretes halak kifogásáról szólnak a tudósítások. Most a tó történetének legnagyobb lapátorrú tokhalát sikerült megakasztani egy sporthorgásznak.

Facebook / Maconkia-víztározó és tórendszere

Bódi Zsolt a Rekord- tó déli oldalán egy 143 cm hosszú és 86 cm kerületű lapátorrú tokot emelt a szákba. A hal 31,47 kilogrammot nyomott.

A rekorder lapátorrú tok a kanalas tokfélék (Polyodontidae) Polyodon nemének egyetlen faja, Amerikában a Mississippi-völgy lakója.

A különös hal faunaidegen faj, Magyarországon természetes vizekbe nem telepítik, de a halastavakban már több példányt is fogtak belőle. A lapátorrú tok gyorsan nő, a húsa finom, az ikrája pedig szinte azonos minőségű az óriás tokfélék kaviárjával.

A 143 centiméter hosszú és 86 centiméter kerületű halóriást kishallal sikerült kapásra bírni – derült ki a víztározó rekordlistájára felkerült adatlapból.

Kapcsolódó
Tórekordot jelentő halóriást fogtak az év első napján Maconkán
Január elsején a reggeli órákban akadt horogra a közel harminc kilós szépség.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik