Mozaik

Szívbajt hozott a helyiekre a Szovátán sétáló medve

wikimedia commons
wikimedia commons
A gyerekek éppen iskolába indultak, hajszálon múlott, hogy nem történt baj.

Székelyföldön gyakoriak a medveészlelések, a nagyvadak évek óta hatalmas károkat okoznak, és arra is volt példa, hogy emberre támadtak.

Ezúttal Szováta tömbháznegyedében jelent meg december 14-én reggel egy medve, mely nagy riadalmat keltett a lakosság körében, írta a Székelyhon.

Reggel fél nyolckor érkezett a jelzés, hogy medve jár a tömbházak között, épp akkor, amikor a gyerekek indultak az iskolába.

Nagy riadalmat okozott, szerencsére idejében sikerült értesíteni a lakosságot, a rendőrség pedig végig kísérte és riogatta

– mondta a portálnak Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere, aki nemrégiben vadászat során lelőtt egy rá támadó medvét.

A medve végigszaladt a városon, majd a fürdőtelep felé vette az irányt, amelyet szintén „meglátogatott”, mielőtt a rendőrségnek végül sikerült elzavarnia a településről.

A polgármester elmondta, míg tavaly hat medvét űztek ki Szovátáról, idén még nem történt hasonló eset, remélhetőleg a szerdai sem fog megismétlődni.

Az emberek megijedtek, mostantól senki nem engedi a gyerekét magára, kíséret nélkül az iskolába, autóval fogja szállítani minden reggel. Szerencsére nem történt baj, de hajszálon múlt

– ecsetelte Fülöp László Zsolt.

Kapcsolódó
Tusnádfürdőn már az utcán is szabadon sétálnak a medvék
Emberekre támadnak és állatokat ölnek az elszaporodott nagyvadak Erdélyben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik