Mozaik

Magyar kikericsek sziromszőnyegét filmezte a fotós tanonc

Lelkes Dominik
Lelkes Dominik
A Villányi-hegység lankáira már újév napján tavaszt varázsoltak a kikericsek.

Napok óta melegrekordoktól hangos az európai média, mi is írtunk a szokatlan januári hőhullámról. A Villányi-hegységben a természet eközben újabb csodát produkált, szirmot bonott egy védett vadvirág.

Lelkes Dominik meseszép fotókon és megkapó kisfilmen is megörökítette a páratlan látványt.

A dunántúli fiatalember felvételén a Villányi-hegység lankáin pompázó magyar kikericseket mutatta be. Dominik csodálatos fotókat is készített a naplementében a fokozottan védett növényekről.

Az érettségin túl vagyok, jelenleg a tanulmányaimat Pécsett folytatom, egy fotós iskolában. Évek óta életem legfontosabb részét a fotózás jelenti, ha akad valamilyen téma, azonnal kamerát ragadok

– mesélte Dominik a Sokszínű Vidéknek.

A fiatalember néhány napja egyik ismerősétől “kapta a fülest”, hogy szirmot bontott a magyar kikerics a Nagyharsány oldalában.

A szoborpark szomszédságában virítanak a virágok, a hegyoldalban felejthetetlen látványt nyújtanak. Ezt a gyönyörűséget egyszer mindenkinek látnia kell. Olyan ez a terület, az egész mező, mintha be lenne vetve virágokkal. Meglepődtem, hogy ennyien érdeklődnek a fotóim iránt, egyébként nagyon jól esik, hogy gratulálnak

-tette hozzá az ifjú fotós, akinek a naplementében csak a telefonja volt kéznél, így azzal készítette a páratlan képeket.

Dominik idén kezdte a fotós sulit, a természetfotózás a kedvenc terepe, de modelleket is szívesen fotóz, ha megkeresik. A villányi fiú a későbbiekben saját fotós vállalkozást szeretne építeni, erre alapozná a jövőjét.

Kapcsolódó
Magyar kikerics, a vadvirágok hungarikuma
Tudományos keresztségében a Colchicum hungaricum nevet kapta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik