Mozaik

Szárazföldi halösvény a Szarvasi Arborétumban

Szarvasi Arborétum/Facebook
Szarvasi Arborétum/Facebook
Az új halösvény az eddig is meglévő Harcsa Tanösvényt egészíti ki. Bejárva összesen 19 halfajt ismerhetünk meg.

Új halösvénynek örülhetnek a Szarvasi Arborétum látogatói, mely 19 halfajt mutat be, és az eddig is meglévő Harcsa Tanösvényt egészíti ki. A másfél kilométer hosszú vízi tanösvény kiinduló és végpontja az arborétum kikötője. Önállóan is végigjárható kenukkal, kajakokkal a Hármas-Körös holtágán, írja a behir.hu.

Aki nem a vízi utat választja, annak sem kell az ismeretekről lemondania. A halfajokat egy szárazlábas tanösvényt végigjárva is meg lehet ismerni. Ez az útvonal végig a vízparton halad.

Miután nagyon sokan érkeznek Szarvasra horgászati céllal, ezért úgy gondoltuk sokan vannak azok is, akik szeretnének halakkal foglalkozni, illetve megismerni azokat a halakat, amelyek itt élnek a Körösben. Ezért úgy gondoltuk, hogy 19 halfajt mutatunk be olyan interaktív táblákkal, amikkel lehet játszani

– mondta el Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója.

A szárazföldi halösvényt végigjárók az interaktív táblákon kívül, melyeken számos hasznos információ megtalálható, egy-egy verses formában megírt találós kérdést is  olvashatnak, amelyeket Bodó Iván halászati mérnök szerzett.

A Körösben mintegy 55 faj fordul elő, ezek közül több mint 40 található meg a szarvasi holtágban.

Kapcsolódó
Emlékművet kapott a legendás természetjáró a Maros-partján
Turisztikai attrakcióval bővült a makói Maros-part.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik