Mozaik

Már lehet nevezni a Balaton-átúszásra

MTI/Varga György
MTI/Varga György
Az eseményt július 22-én tartják. Az eddig tapasztalatok azt mutatják, hogy nyár elejére betelik a létszámlimit, így helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

A 41. Lidl Balaton-átúszás az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseménye, ahol a célba érést követően ezúttal is színes programok várják a résztvevőket – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Kiemelik, hogy mivel tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, helyszíni nevezésre nem volt lehetőség, így ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel. A Balaton-átúszást – ahogy minden évben – csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg.

Tavaly a Magyar Sportújságírók Szövetsége “Az év szabadidős sporteseményének” választotta a Balaton-átúszást, amelyen 2022-ben több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről. Az 5,2 kilométeres távot 1979 óta 217 402 fő teljesítette.

A balatoni megmérettetés előtt négy héttel, június 24-én a Kopaszi-gátnál rendezik meg idén először a budapesti öböl-átúszást, amelynek négy távjára (500 m, 1500 m, 3000 m, 4500 m) szintén lehet már nevezni.

A Balaton-átúszásra az esemény weboldalán lehet nevezni.

Kapcsolódó
Soha nem úszták át ennyien a Balatont
Tizenkétezren neveztek az ország ikonikus nyíltvízi eseményére.
Olvasói sztorik