Mozaik

Kijutottak a világbajnokságra a táncoló hollókői kutyák

A hollókői dog dancing edző, Bérczes Christine Elisabeth mindkét kutyájával első helyen kvalifikálta magát a dániai világversenyre.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tavaly novemberben Németországban megrendezett FCI Dog Dancing Nyílt Európa Bajnokságon mindenkit maga mögé utasított a magyar csapat, melynek tagja volt a hollókői edző is, aki most újabb eredménnyel büszkélkedhet.

A Nool számolt be róla, hogy a napokban tartották meg Budakeszin a dániai FCI Dog Dancing világbajnokság kvalifikációs versenyét, amelyen Bérczes Christine Elisabeth mindkét ausztrál juhászkutyájával az első helyen végeztek.

Chanellel a HTM, magyarul láb melletti követés kategóriában indultunk és bizonyultunk a legjobbnak, míg Meredithel a sportág másik versenykategóriájában, a Freestyle-ban sikerült kiváló eredményt elérni, így mindkét kedvencemmel bizonyíthatunk majd a május végi világbajnokságon

– nyilatkozta a lapnak Christine.

Mint mondta, a kvalifikációra való felkészülést bonyolította, hogy két hét múlva rendezik meg az angliai Birminghamben a legnagyobb kutyás eseményt, a CRUFTS-ot, amin Meredithszel képviselik majd hazánkat. Két évvel ezelőtt ezen a versenyen negyedik helyen végeztek.

Mivel gőzerővel gyakorolunk az angliai eseményre, nehéz volt a felkészülés a kvalifikációs versenyre, hiszen mindkét megmérettetésen más ringméret és szabályok érvényesek. Ennek ellenére nem akartam kihagytam a világbajnokságot és bíztam a kutyámban. Nagyon izgultam, de nem csalódtam, Meredith nagyszerűen végezte a feladatát

– közölte Christine, aki arra is kitért, hogy a rangos versenyekre való felkészülés tölti ki a mindennapjait. Emellett természetesen megtartja a hollókői dog dancing órákat és forgatásokon is részt vesz két kedvencével. Ez utóbbiról még nem árulhat részleteket, azonban hamarosan erre is fény derül.

Kapcsolódó
Kutyákat tanítanak táncolni Hollókőn
A dog dancing egyre népszerűbb, rangos versenyeket is rendeznek ebben a kategóriában.
Olvasói sztorik