Mozaik

Szupercuki vadmalacokat fotóztak a Vértesben

Jakabházy Miklós
Jakabházy Miklós
Elkezdődött a vaddisznók ellési időszaka, megszülettek az első kismalacok. Egy szemfüles fotós a Vértesben kapott lencsevégre egy népes családot.

Ilyenkor fokozottan kell figyelni a túrázóknak az erdőkben, A vaddisznó kerüli ugyan az embert, de előfordulhat olyan helyzet, mikor beléjük botlunk. Az illetékes szervek arra hívják fel a figyelmet, hogy ebben az időszakban a túrázók ne térjenek le a turistautakról, a kutyát pórázon sétáltassák és sötétedés előtt hagyják el az erdőt!

Jakabházy Miklós fotós a Vértesben fotózott le egy családot és mint azt a közösségi oldalán írta, negyven év alatt, amióta közöttük mozog még nem érte őt vaddisznó támadás, de jobb azért megadni a tiszteletet a sertevadnak.

Jakabházy Miklós

Egy barátom fedezte fel és fotózta le őket a minap és elcsalt magával. Célzottan arra a helyre mentünk, ahol megtalálta a barátom a vackot. Egy dombtető hajlata mögött feküdtek, amikor észrevettük őket, talán 15-20 m-re lehettek tőlünk és aludtak. Aztán az exponálás hangjára a két koca közül először az egyik, majd a másik is felkelt és egy picivel hátrébb húzódtak, ezzel alkalmat adtak arra, hogy a vacokban fekvő pár napos malacokat le tudjuk fotózni

– mesélt a fotós kalandról Miklós.

Jakabházy Miklós

Néhány fotó után csendben visszahúzódtak, hogy ne zavarják meg jobban a család nyugalmát. Mi pedig ha jól számoltunk, nem kevesebb, mint 14 kismalacot láthatunk a nyitóképen.

Kapcsolódó
Gőtét reggeliző jégmadarat fotóztak a tatai tanösvényen
Lidérces, misztikus szépségű a ködös, lápi vidék a hideg reggeleken.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik