Mozaik

Nem bírt a rezsivel Makó patinás étterme, bezárt a Korona

Fecabook/Korona étterem és Pub
Fecabook/Korona étterem és Pub
Szerencsére csak ideiglenesen dőlt be a büdzsé, a tulajdonos úgy tervezi, hogy májusban újra kinyit az étterem.

Makó főterén, a Széchenyi téren üzemel az egykori Korona szálló étterme, ami 2019 nyarán, 5 évnyi szünetet követően nyitott ki újra. A Délmagyar akkor azt írta róla, hogy a belváros ékköveként számon tartott Korona konyhával együtt 826 négyzetméteres éttermi részét egy fővárosi illetőségű cég bérelte ki öt évre és alakította át. Hangulatos, mediterrán stílusú vendéglátó hely lett belőle, ami 20 fős személyzettel indult.

Az étterem most arról tájékoztatta a vendégeit a Facebook-on, hogy sajnálatos módon a rezsiárak emelkedése miatt az étterem gazdaságos üzemeltetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban, ezért a Korona étterem bezár, az újranyitás időpontját pedig májusban jelölték meg.

Az étteremvezető úgy nyilatkozott a Délmagyarországnak, hogy főleg az áram és a földgáz ára az, ami miatt ez a sajnálatos döntés született.

Közrejátszott még az étel-alapanyagárak hatalmas drágulása is. Ezeket a plusz költségeket nem lehet ráterhelni a fogyasztókra, hiszen az már jóval meghaladná a lélektani ár határát

– mondta el az étteremvezető, Budai Ferenc, aki hozzátette, hogy a májusi újranyitást kicsit átdolgozott koncepcióval tervezik. Az étterem már a szüneteltetés előtt is minimális személyzettel működött. Az emberek jelenleg a cég más vendéglátó egységeiben kapnak munkát, májustól újra számítanak rájuk.

Kapcsolódó
Második éttermét is bezárja a vendéglátós család
Beköszönt a rezsiválság: Sopron után Fertőrákoson kerül lakat a népszerű étteremre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik