Mozaik

Mától látogatható Balatonboglár legújabb attrakciója

Balatonboglári hírek/Facebook
Balatonboglári hírek/Facebook
Hazánk legújabb lombkorona-sétánya közvetlenül a Gömbkilátó szomszédságában található.

Újabb turistacsalogató attrakció vár mától minden érdeklődőt Balatonbogláron, elkészült ugyanis az ország legújabb lombkorona-sétánya, amit ma, az ünnepélyes átadó után a látogatók is birtokba vehetnek, írja a likebalaton.hu.

A virágkorukat élő lombkorona-sétányok különlegessége, hogy közvetlenül a fák lombkoronájában lehet sétálni rajtuk, és egy teljesen új nézőpontból lehet megcsodálni a környező tájat. Nem csoda hát, hogy ezeknek a létesítményeknek a népszerűsége egyre nő a természetet kedvelők körében.

A lombkorona-sétányok valódi kalandot és izgalmat nyújtanak. A magasban sétálni, függőhidakon átkelni és a fák között kalandozni felejthetetlen élményt jelent. Egy lombkorona-sétány lehetőséget nyújt arra, hogy kiszakadjunk a mindennapokból, és megtapasztaljuk a nyugalmat és a harmóniát a természetben.

Ezt az élményt nyújtja a legújabb sétány is, ami a Gömbkilátó mellé a Várdombra létesült.

A félmilliárd forintba kerülő létesítményt a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatából valósítják meg a balatonboglári várdombi erdőben. Az 500 méteres sétány a domb keleti és nyugati gerincén fut majd végig, egyik részen a fák lombkoronájában, tízméteres magasságban fog húzódni, míg a keleti részen egy kilátóponton végződik, és a balatoni panorámát lehet megcsodálni, majd egy pallóösvényen lehet visszatérni

– közölte még áprilisban Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere.

Kapcsolódó
Öt ingyenesen látogatható lombkorona-ösvény, amiket neked is látnod kell
Remek programot kínálnak családoknak, kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és szülőknek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik