Mozaik

Egyre több az okospad a Balaton körül

Kuube - Prémium Okosbútorok/Facebook
Kuube - Prémium Okosbútorok/Facebook
Ezek a kényelmes, formatervezett ülőalkalmatosságok képesek feltölteni a kütyüjeinket, de van, amelyik még az UV sugárzásról is információt nyújt.

Az okostelefon, az okostévé, az okosóra ma már mind megszokott dolgok, a mindennapjaink részei. Ezeken kívül azonban más okos eszközökkel is találkozhatunk a hétköznapokon – például okospadokkal.

A kimondottan tetszetős, formatervezett padok az utóbbi években egyre nagyobb számban terjedtek el a Balaton partján is. Ezek a kényelmes, formatervezett ülőalkalmatosságok képesek feltölteni a kütyüjeinket, de van, amelyik még az UV sugárzásról is információt nyújt.

A Balaton körül található okos ülőalkalmatosságokat most a likebalaton.hu segítségével gyűjtöttük össze

Balatonalmádi
Festői helyen, a különleges szobrokkal teli Szent Erzsébet parkban, a móló mellett található Balatonalmádi okospadja. Ez egy Kuube okospad, amely nyolc férőhellyel, valamint két vezeték nélküli és két USB-s töltővel rendelkezik. 4G mobilinternetet használ, a hálózathoz korlátlan számban csatlakozhatnak a felhasználók. A hazai tervezésű, fejlesztésű és gyártású okospadot napenergia tölti, minden alkatrésze magyar gyártású.

Csopak
A Csopak Strandon is bárki megpihenhet a magyar fejlesztésű Kuube okospadon. Az utcabútor újrahasznosítható alumíniumvázból, az ülőfelület magyar kőrisfából készült. Két vezeték nélküli és két USB-s töltővel rendelkezik. 4G mobilinternetet használ.

Kuube – Prémium Okosbútorok/Facebook

Vonyarcvashegy
Más típusú okospad található a Balaton egyik leghíresebb fürdőhelyén, az ötcsillagos Lido strandon. Itt egy napelemmel működő QBen okospadon lehet megpihenni. Egyszerre 6 készüléket tud tölteni 4 darab USB-vezetékes, és 2 vezeték nélküli töltőponton keresztül.

Gyenesdiás
Gyenesdiáson, a Kárpáti korzón lévő szabadtéri kondiparkban állítottak fel egy Steora okospadot. Az eszköz tíz méteres körben bocsát ki wifi jelet, valamint kábeles és vezeték nélküli töltést is biztosít az okoseszközöknek. A napenergiával működő okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval is rendelkezik, amik a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé.

Keszthely
Keszthely egyik legforgalmasabb találkozási pontján, a vasút- és buszállomás mellett egy szakközépiskola közelében, a Park utcában alakítottak ki egy sétányt, ahol felépült egy Kuube okospad is. Két vezeték nélküli és két USB-s töltővel rendelkezik, a pad wifi hotspotként is működik. A hazai tervezésű, fejlesztésű és gyártású okospadot napenergia tölti, minden alkatrésze magyar gyártású.

Balatonmáriafürdő
Balatonmáriafürdőn a kikötőhöz vezető Bernáth Aurél sétányon és a fizetős strandon találhatjuk minimalista stílusú Steora okospadot, melyen telefont tölteni és internetezni is lehet. A beépített hűtőrendszerrel az ülőfelület még a nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet biztosít. Ez az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval is rendelkezik, amik a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé. A 4G router segítségével az internetkapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető.

Kuube – Prémium Okosbútorok/Facebook

Balatonfenyves
Egy pályázatnak köszönhetően a fenyvesi Községháza előtti szoborparkba is került egy Steora okospad, amely főleg a nyaralóvendégek és kerékpáros turisták körében örvend nagy népszerűségnek. Beépített napelemekkel rendelkezik,wifi hotspotként és okoseszközök számára töltőállomásként is szolgál.

Balatonboglár
Balatonboglár igazi “okospad-nagyhatalom”. Öt okospad is található a településen. A Steora padok napenergiával működnek, wifi hotspotként és okoseszközök számára töltőállomásként is szolgálnak, egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval is rendelkeznek, melyek a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé. A 4G router segítségével az internetkapcsolat a pad 4 méteres körzetében elvileg elérhető.

Balatonlelle
Balatonlelle sem maradt ki a sorból. Itt a Szent István téren áll a Steora okospad. 100 százalékban napenergiával működik, nincs szükség egyéb energiaellátásra, téli napokon érzékeli az időjárási viszonyokat, és rossz idő esetén lekapcsolja a padot. Beépített napelemekkel rendelkezik, wifi hotspotként és okoseszközök számára töltőállomásként is szolgál. A padba beépített hűtőrendszer segítségével az ülőfelület még a nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet biztosít. Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval is rendelkezik, melyek a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé. A 4G router segítségével az internetkapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető.

Veszprém
A Balaton tágabb környezetében, Veszprémben a Kossuth Lajos utca elején és közepén is találhatunk Kuube okospadokat. A teljesen egyedülálló forma és tető lehetőséget ad arra, hogy nyáron akár a déli órákban, tűző napsütésben is védett helyen töltsünk el időt és töltsük okos készülékünket. A 480 watt teljesítményű napelemnek köszönhetően pedig télen is zavartalanul élvezhetjük a pad nyújtotta szolgáltatásokat. USB-portok és vezeték nélküli töltők (Qi) működnek itt is, a pad wifi hotspotként is működik.

Kapcsolódó
Helikopterről ugrottak a rendőrök a Balatonba
Vízből mentési gyakorlatot tartottak a Készenléti Rendőrég egységei, valamint a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai Zamárdiban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik