Mozaik

Újabb tündéri kiskutyát mentett a Magyar Közút

Tavaly Emká, most Ubi, az eb kapott új gazdikat.

Tavaly a mindössze 930 grammos, tenyérben is elférő fekete kiskutya – akit később a cég neve után Emkának kereszteltek – lelt új gazdákra a Magyar Közút munkatársainak köszönhetően, idén egy tacskó kölyköt mentettek meg.

Veszprém és Fejér vármegye határán vízleeresztési munkát végeztek, ami után még körülnéztek illegálisan lerakott szemét után kutatva. Ekkor pillantottak meg egy zsemleszínű, mozgó foltot, amiről hamar kiderült, hogy egy megszeppent, az eső miatt ázott kiskutya. Gyakori, hogy fiatal kutyákat a testvérekkel együtt dobják ki, ezért végignézték a terepet, de társakat nem találtak. Így egyedül vitték be a kutyust a mérnökségre, ahol enni-inni kapott és alaposan megszeretgették.

A veszprémi mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el. Így kiépített kennel és gondos gazdik várták a kis kidobott kutyust, aki azonnal felforgatta a mérnökség életét. A kollégák első útja azóta minden reggel a kis Ubihoz vezet. Ahogy meglátja a narancsruhásokat boldogan veti magát az ölükbe, több kolléga is megerősítette, hogy ha civilben vannak, akkor olyan, mintha Ubi nem ismerné fel őket. Ubulnak vagy Uborkának is hívják attól függően, hogy éppen vicceskedik, például ugatja magát minden tükröződő felületen vagy rosszalkodik. Már az első orvosi vizsgálatán is túl van, ahol kiderült, hogy makk egészséges és kevesebb, mint egy napot tölthetett kidobva az út szélén. Körülbelül 2 hónapos, valószínűleg tacskó és talán valami keverék is van benne, elképesztően barátságos, jókedvű, okos és nyugodt kiskutya

– írják a Facebook-oldalukon.

Ígéretük szerint Ubi életéről is folyamatosan beszámolnak majd.

Kapcsolódó
Felüdülés a hőségben a közutasok kutyamentő videója
Árnyék, Emká vagy Cuki? Nevet keresnek a kutyusnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik