Mozaik

Felüdülés a hőségben a közutasok kutyamentő videója

youtube
youtube
Árnyék, Emká vagy Cuki? Nevet keresnek a kutyusnak.

A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp felújítást előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából.

A helyszínt tüzetesebben áttekintve egy alig több mint 930 grammos, egy tenyérben is elférő, fekete kiskutyára leltek, sajnos a már élettelen testvére társaságában. Az árva kiskutyát a mérnökség befogadta és azóta is gondját viselik az ott dolgozók.

Kapcsolódó
50 fokon izzik az aszfalt az M7-esen
Kánikulában készültek a hőkamerás felvételek.

A mérnökség kötelékébe tartozó kutyust másnap soron kívül állatorvosi vizsgálatra vitték a közutasok, ahol megállapították, hogy egy egészséges, 4 hetes, 930 gramm súlyú kiskutya gazdái lettek. Széles körű összefogás eredményeként megfelelő eledelekkel, orvosi tanácsra laktózmentes tejjel és a kényelmét szolgáló játékokkal, tárgyakkal látták el.

Egy dolog még hátra van: mi legyen a neve? Árnyék, Emká vagy Cuki? Ebben kéri mindenki segítségét a Magyar Közút. Szavazni a társaság Facebook oldalán IDE KATTINTVA lehet.

A legkisebb közutasról és gazdáiról készült videó is készült

Kapcsolódó
Hatalmas mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az utak mellől
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaszi hulladékgyűjtési kampánya során 3200 köbméternyi, 650 tonnányi hulladékot gyűjtött össze.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik