Mozaik

Megdőlt az abszolút busarekord az RSD-n

rdhsz.hu
rdhsz.hu
Harcsára ment, busát akasztott.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rekordlistájáról kiderült, megdőlt az abszolút Duna-ági busarekord.

Busából gyakran akasztanak óriásokat Magyarországon, de a legutóbbi fogás az eddigiekhez képest is különlegesnek számít. Többször adtunk hírt a hatalmas planktonevők furcsa viselkedéséről. A szövetség szenzációként számolt be a rekord megdöntéséről, hiszen nemcsak a hal tömege, hanem a horgászati módszer miatt is különlegesnek számít az eset.

Megdőlt az abszolút Duna-ági busarekord, ugyanis egy 69 kilogrammos planktonevőt hitelesítettek a halőr kollégák Makádon

– ezt közölte a Facebookon az RDHSZ.

Bán Szabolcs (Petőfi HE) eredetileg harcsát szeretett volna fogni, ezért kuttyogatott, ám egy hatalmas busát sikerült megakasztania.

Kuttyogatás közben hirtelen eltűnt az úszó, és akasztottam

– vázolta tömören az ifjú rekorder a Sokszínű vidéknek.

A horog szabályosan akadt a hatalmas hal szájába. A busaóriás hossza 120, kerülete 106 centiméter volt. Július 14-én, 11 óra 30 perckor napos időben terelték szákba a busát a Ráckevei-Soroksári Duna főágán, a fárasztás 30 percig tartott.

Idén már másodszor döntöttek rekordot a horgászvízen, január 17-én Tiszavári Gergő Attila (Vegyesüzemi Dolgozók HE) egy 56 kilós példány fogott, ami szintén lenyűgöző látványt nyújtott.

Bán Szabolcs alaposan rávert a korábbi rekorderre, pontosan 13 kilogrammal fogott nehezebb uszonyost, így nem lesz egyszerű dolga a többi busavadásznak.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik