Mozaik

Újabb madárodút loptak a Kunságban

Facebook / Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület
Facebook / Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület
A besenyszögi tolvaj kapott még egy esélyt.

Szomorú esetről posztoltak a kunsági madarászok.

Bár Hajdú Tamásnak Besenyszög a “legkedvencebb” kisvárosa, most mégis csalódnia kellett. A szolnoki természetvédőről korábban már írtunk, most elkeseredetten adott hírt arról, hogy a természetvédelmi eszközöket is lopják a vármegyében.

Az állatvédő bejegyzésből az is kiderült, hogy nem ez az első eset, ezúttal Besenyszögön lovasították meg a kitelepített odút, melyet eredetileg a búbos bankáknak szántak.

A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület elnökének segítője valamit megérezhetett, hiszen korábban jelezte, hogy valószínűleg túlságosan is “jól látható helyre” teszik a saját gyártású odút, a madarász fejében ennek ellenére meg sem fordult, hogy bárki is ellophatná.

Facebook / Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület

Vettük a fáradtságot az elkészítésével, telepítésével, logisztikájával… ráadásul egy kedves helybéli család fogadta örökbe… és így még természetvédelmi értéket sem fog termelni….
Teszek egy próbát, a becsületes tolvaj tegye vissza oda ahonnan leszerelte…hátha eljut hozzá…,vagy veszem a fáradtságot, és átnézek minden környékbeli udvart. Ne kelljen már csalódni a “legkedvencebb” kisvárosomban!!!

– vázolta jövőbeni terveit a csalódott természetvédő.

A búbos bankák általában odúkban, üregekben költenek, de akár a talajszinten is képesek fészket rakni. Gyakran beköltöznek a harkályodúkba is, fészekaljuk 5-10 tojásból áll.

Kapcsolódó
Már dalolnak és költenek a búbos bankák a Hortobágyon
A szépen éneklő szárnyas 1989-ben, 1990-ben és 2015-ben is az év madara volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik