Mozaik

Új kígyófajt neveztek el Harrison Fordról

Illinois Wesleyan University
Illinois Wesleyan University
Sir David Attenborough-ról korábban békát neveztek el.

Harrison Ford amerikai filmsztár egy újonnan felfedezett kígyófaj névadója lett – számolt be róla a kígyókutatással foglalkozó Német Herpetológiai és Terrarisztikai Társaság.

A mindössze 40 centiméteres hüllő, melyet egy nemzetközi kutatócsoport fedezett fel az Andokban még májusban, hivatalosan a Tachimenoides harrisonfordi nevet viseli.

A DGHT kiemelte, hogy a névadással a 81 éves színész természetvédelem iránti elkötelezettsége előtt tisztelegnek.

A sárgásbarna színű, fekete foltokkal tarkított, barna hasú kígyó emberekre ártalmatlan, békés faj.

Edgar Lehr német herpetológus, a felfedező kutatócsoport egyik tagja a dpa német hírügynökségnek elmondta: Harrison Ford értesült a névadásról, és elmondta, az általa alakított Indiana Jonesszal szemben kedveli a kígyókat.

A Conservation International nonprofit szervezet által készített Nature Is Speaking című dokumentumfilm-sorozatban – melynek minden része más színész hangján más-más természeti egységet mutat be – az óceán Ford hangján szólal meg.

Nem Harrison Ford az első, akiről állatfajt neveztek el: Edgar Lehr elmondta, hogy korábban egy békafajtát kereszteltek el a világhírú brit természettudós, Sir David Attenborough-ról.

Ezzel természetesen az állatokra igyekszünk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen sok állatfajta vár felfedezésre

– nyilatkozott a perui kutatócsoport vezetője.

Kapcsolódó
Féltették Sir David Attenborough-t, hogy belehal utolsó sorozata forgatásába
Módosítani kellett a terveken az utolsó pillanatokban.
Olvasói sztorik