Mozaik

Megdőlt az országos melegrekord

Pixabay
Pixabay
Esély sem volt hűsölésre - sem nappal, sem éjjel.

Ismét megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban: szombat hajnalban a János-hegyen csupán 24,6 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel új fővárosi és országos rekord is született – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az augusztus 26-ára vonatkozó országos és fővárosi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt.

Eddig a 2011-ben Lágymányoson mért 23,4 fok és a Szeged belterületen regisztrált 24,5 fok volt a napi szélsőérték.

Szombaton ugyan új napi maximum-hőmérsékleti rekord nem született, a Derekegyházon mért 38,6 fok azonban megegyezik az 1992-ben Komáromban mért legmagasabb maximum-hőmérséklettel.

Az előzetes adatok alapján vasárnap megdőlt az idei szezonrekord és a napi melegrekord is, Dévaványán 39,5 Celsius-fok volt.

Azt írták, az előzetes adatok szerint vasárnap 17 órakor a Békés vármegyei Dévaványán 39,5 fokot regisztráltak. A második legmelegebbet a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunmajsán mérték, 39,1 fokot, Derekegyházon (Csongrád-Csanád), Tiszaalpáron (Bács-Kiskun) és Kelebián (Bács-Kiskun) 39,0 fokot rögzítettek.

Hozzátették: az augusztus 27-ére vonatkozó eddigi rekord 39,3 Celsius-fok volt, ezt 1950-ben Csongrádon mérték. Közölték azt is: az idei szezonrekord eddig 39,1 fok volt, amit július 17-én mértek Hódmezővásárhelyen.

Kapcsolódó
Melegrekord Sellyén, 18,9 fokot mértek!
Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord, eddig 17,5 fok volt a legmagasabb hőmérséklet ezen napon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik