Mozaik

Videón, ahogy egy balatoni sikló megeszi a gébet

Pálfy Attila
Pálfy Attila
Két kockás sikló vadászatról is készültek pazar felvételek.

Nem akármilyen siklóvadászatot rögzített Pálfy Attila Balatonbogláron horgászás közben. Egy kockás siklót szúrt ki a partól, de ahogy közelebb ment, már a sikeres vadászat eredményét is látni lehetett a kígyó szájában. Egy szerencsétlenül járt gébet, valószínűleg folyami gébet, amelynek a hímjei az ívási időszakban fekete ruhát öltenek.

Pálfy Attila

A bejegyzést Attila egy balatoni Facebook-csoportban osztotta meg egy másik siklóvadászatról készült fotó alatt.

ESTEBAN SANCHEZ

Azt a vadászatot pedig Esteban Sanchez kapta lencsevégre még két évvel ezelőtt, és az egyik kép olyan jól sikerült, hogy a Természettudományi Múzeum Varázslatos Magyarország fotópályázatán a mobiltelefonos kategóriában a dobogón végzett.

SANCHEZ ESTEBAN

A képről azt mesélte a fotós, hogy épp feleségével nyaraltak Balatonföldváron, és nem is egy, hanem kettő kockás sikló emelte ki a fejét a vízből.

Az egyiknek egy kis bébisüllő volt a szájában, ezt elkezdtem követni, közben megkértem a páromat, hogy hozza be a mobiltelefonomat a partról, így sikerült lefotóznom.

A múzeum pályázatára pedig a fenti képet küldte be a fotós, amit díjazott is a zsűri.
 Íme a napokban készült videó a falatozásról.

Korábban Szentendrénél, a Dunában is készült egy lenyűgöző fotó vadászó siklóról, aki egy fokozottan védett selymes durbincsot kapott el.

Abban a cikkben nyilatkozott nekünk Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság sajtóreferense, aki elmondta, hogy a siklók emberre ártalmatlanok, a legtöbb veszélyt mégis mi jelentjük számukra. Egyrészről fokozatosan építjük be az életterület, másrészről megalapozatlan félelemből írtjuk is őket.

Magyarországon minden hüllő és kétéltű védett állat, a kockás sikló természetvédelmi értéke 25 000 forint.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik