Mozaik

Megműtötték a magyar határ közelében talált kisoroszlánt

Pannon RTV
Pannon RTV
Az orvosok küzdenek a Csantavér és Szabadka között kóborolt állat életéért.

Mint arról korábban beszámoltunk, déli szomszédunknál, a magyar határtól nem messze, a Szabadka-Csantavér úton a közelmúltban találtak egy oroszlánkölyköt, akit a Palicsi Állatkert szakemberei vettek gondozásba.

A rendkívül rossz egészségi állapotban lévő oroszlán több vizsgálaton esett át az elmúlt napokban, súlyos sérülései miatt Szabadkára szállították műtéti beavatkozásokra.

A Csantavér és Szabadka között megtalált kis oroszlán több kezelésen is átesett, ugyanis mindkét combján súlyos töréseket véltek felfedezni. Az állapotát sikerült annyira feljavítani, hogy már önállóan táplálkozik. Folyamatosan kapja az infúziót, az antibiotikumot és a fájdalomcsillapítót.

Az orvosok legfőbb célja, hogy optimális életfeltételeket biztosítsanak neki, áll a Pannon RTV friss közleményében.

Megpróbáljuk megmenteni. Amikor rájöttünk, hogy még a csontjai is el vannak törve, olyan állapotba kellett hoznunk, hogy az operációt kibírja és túléli. Teljesen legyengült. Kimutattuk, hogy a törések mellett folyamatos belső vérzései vannak, a láz- és hőmérséklet mérésénél azt tapasztaltuk, hogy hiába melegítettük, hipotermiás állapotban volt. A hőmérséklet alacsonyabb volt a normálisnál. Megpróbáltuk visszahozni legalább a normál hőmérsékletet, és egy olyan állapotba hozni, hogy az altatást és az operációt is kibírja.

– nyilatkozta Dr. Jánosi Tibor, a Palicsi Állatkert állatorvosa.

Kapcsolódó
Életéért küzd a magyar határ közelében talált oroszlánkölyök
Külső és belső élősködőkkel is fertőzött, beköpték a legyek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik