Mozaik

14 madárfajt rögzített 2 óra alatt egy erdei kamera

Facebook / Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület
Facebook / Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület
Védett madarak is szép számmal érkeztek a tavacskához.

A szolnoki Hajdú Tamásról többször írt már a Sokszínű vidék. A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület elnöke rendszeresen végez önkéntes munkát Jász-Nagykun vármegyei természetvédelmi területeken, melyekről gyakran beszámol a Facebookon.

A kunsági madarász a napokban izgalmas videót posztolt. A filmben egy erdei itatónál készült jelenet látható tüneményes főszereplőkkel.

“Szajkók egymást közt… velük együtt 9 fajt sikerült az itatón megfigyelni röpke egy óra alatt… érződik az ősz előszele…”

– kommentálta filmjét a fotós.

Megkeresésünkre az állatbarát elmondta, 2 óra leforgása alatt összesen 14 különféle madárfaj egyedeit sikerült filmre venni az itatónál.

Hajdú Tamás még szeptember elején egy akváriumi kamerát tesztelt saját erdejében, egy mesterséges itatónál. Szolnok Milléren az erdőt 12 éve tarvágták, utána vásárolta meg a madarász a területet. Azóta növeszti Tamás ismét az erdőt, és közben folyamatosan kezeli, gondozza.

A kamerát telefonról vezérlem, addig van kinn, amíg ott vagyok… ez nem vadkamera, hanem “gopro”. 1,5 órás egy menet, a lesből figyelem a történéseket. Aznap rengeteg madár érkezett: egerészölyv mellett zöld küllő, szajkó, nagy fakopáncs, kis fakopáncs, feketerigó, énekes rigó, széncinege, kék cinege, erdei pinty, csilp-csalp füzike, vörösbegy, csuszka és barátposzáta

– sorolta Tamás a Sokszínű vidéknek.

Kapcsolódó
Ragadozókat rögzített a Balaton-parti vadkamera Tihanyban
Vidra, nyest, borz, róka: mindannyian szeretik a magyar tengert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik