Mozaik

Bécsben már áll a város karácsonyfája

facebook/michael fox
facebook/michael fox
Hamarosan az adventi vásárt is megnyitják.

A bécsi városháza téren felállították a karácsonyi vásár karácsonyfáját. A 28 méter magas fa körülbelül 140 éves, és Dél-Tirolból származik, írta a newsbeezer.com.

1959 óta minden évben más szövetségi állam adja a városháza tér karácsonyfáját, és 1989 óta Dél-Tirol is ott van, mint „tizedik szövetségi állam”. Utoljára 2014-ben állt dél-tiroli fa a Rathausplatzon. A lucfenyőt néhány napja vágták ki a Fanes-Sennes-Prags Natúrparkban.

A fa felállítását az eső sem hátráltatta., de beletelhet egy kis időbe, amíg a fa a szállítás után visszanyeri formáját. A karácsonyfa a következő napokban kapja meg végleges megjelenését.

A fát a karácsonyi vásár november 10-i megnyitóján világítják ki először. A vásár kunyhóit idén átrendezik a karácsonyfa körül, hogy több helyet biztosítsanak a látogatók számára.

A Rathausplatzon a vásár megnyitásáig mintegy 100 standot állítanak fel. A standok mintegy 22 százaléka vendéglátóhely lesz. A tavalyi évhez képest idén ismét lesznek olyan standok, amelyek csak puncsot kínálnak. A karácsonyi vásár a Rathausplatzon idén november 10-e és december 26-a között lesz nyitva.

Kapcsolódó
Hiába drágul az utazás, tömegek készülnek adventi vásárokba
Sokan kirándulásba menekülnek a drága rezsi elől.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik