Mozaik

Földrengés volt Eger környékén

wikimedia commons
wikimedia commons
A 2,7-es magnitúdójú földrengést Felsőtárkány településen a lakosság is érezte.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint 2023. november 14-én 19:54 perckor 2,7-es magnitúdójú földrengés keletkezett Egertől mintegy 14 km-re észak-északkeletre – írta meg Facebook oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Egy felsőtárkányi Facebook csoportban posztolta egy helyi nő, hogy földrengés érzett kedden este nyolc óra körül. A bejegyzéshez többen is hozzászóltak, sokan azt írták érezték a rengést, mások viszont egyáltalán nem. Volt aki arról számolt be, hogy megijedt és kiszaladt a házból, mások a kanapén ülve érezték a rengést, egy hozzászóló azt írta, olyan volt, mintha egy tehervagon száguldott volna a ház. mellett

– olvasható a heol.hu portálon.

Augusztus hónapban három földrengés is érezhető volt Magyarországon. Előszőr Csonrád-Csanád vármegyében, Kistelek és Üllés települések közelében éreztek enyhe földmozgást, majd Gyomaendrőd közelében rengett kétszer is a föld, Csabacsűdön még a házak is megrongálódtak.

Kapcsolódó
Jó, ha tudjuk: folyamatosan reng a Föld
Gyakorlatilag óránként érkeznek jelentések földrengésekről világszerte. Magyarországon évente 100-120 rengést észlelnek a szakemberek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik