Mozaik

Megmenekültek és szépen cseperednek az aranysakál kölykök

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Tágas kifutót kaptak a mentett nádi farkasok.

A Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítványtól májusban érkezett két nőstény aranysakál a Hortobágyi Vadasparkba – írta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

Az utóbbi időben inkább elszomorító hírekről írt a Sokszínű vidék az aranysakálokkal kapcsolatban, ezért is örvendetes, hogy a két nőstény ragadozó biztonságos helyre került.

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A két kölyök a sikeres felnevelést követően a napokban végleges kifutóba költözhetett. A közel 1500 négyzetméteres terület kellő változatosságot biztosít a két kíváncsi fiatal állat számára.

Az állatokról egy videó is készült a helyszínen:

Az aranysakál (Canis aureus) az 1940-es évekre eltűnt az ország területéről, majd 1990-es évektől kezdve újra megjelent. Mára hazánk teljes területén jelen van. Természetes ellensége az Alföldön nincs, állománya növekszik, talajon fészkelő madarainkra komoly veszélyt jelent.

Az elszaporodott ragadozót a vadászok szabályosan kilőhetik, ahogy arról korábban több alkalommal írtunk az oldalon.

A Hortobágyi Vadaspark télen is látogatható, a természetvédők előzetes telefonos bejelentkezést követően várják a vendégeket.  Jelentkezni hétfő kivételével 10.00 és 13.45 óra között lehet az 52/369-140 és az 52/589-000 telefonszámon vagy az info@hnp.hu email címen.

Kapcsolódó
Gyilkos csapdákkal tizedelik a nádi farkasokat
Túlszaporodtak, lőfegyverrel pedig nem lehet csökkenteni a számukat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik