Mozaik

Filmszerepet kapott a hollókői kutyatáncoltató

facebook/Christine Elisabeth Berczes
facebook/Christine Elisabeth Berczes
Hamarosan a Disney+ streamingszolgáltatón is látni lehet majd azt a hatrészes dokumentumfilm-sorozatot, amely a világ legrangosabb dog dancing versenyeként szamon tartott angliai CRUFTS versenyéről szól és amelyben a hollókői Bérczes Christine Elisabeth és kutyája, Meredith is szerepet kapott.

A világ legrangosabb dog dancing versenyeként tartják számon az angliai CRUFTS-ot, amelyről az ABC csatorna forgatott filmet. Az ezen résztvevő kutya-gazda párosok felkészülését és életét követi nyomon a Táncoló kutyák titkos élete című hat részes film, amelyben Bérczes Christine Elisabeth, hollókői dog dancing oktató és Meredith nevű ausztrál juhászkutyája is szerepet kapott – írta meg a Nool.

Tavaly kaptuk a felkérést, hogy további hat versenyző-párossal együtt vegyünk részt a film forgatásán. A produkció magáról a megmérettetésről szól, továbbá bemutatja az arra való felkészülést, valamint a mindennapjainkat is

– mondta a lapnak Christine.

A hatrészes dokumentumfilm-sorozatban rajtuk kívül kanadai, norvég, japán, angol versenyzők is bemutatkoznak. A forgatás munkálatai már tavaly elkezdődtek és közel egy évig tartottak. Hollókőn tíz napig forgatott a stáb, itt megörökítették a dog dancing iskolában folyó munkát, a diákokat, de Christine családját és a Glamour Aussies kennel többi kutyusát is.

Az angliai Birminghamben megrendezett legnagyobb kutyás eseményen, a CRUFTS-on Meredithszel már két évvel ezelőtt is képviselték hazánkat, akkor negyedik helyen végeztek. Idén ennél is jobb eredményt értek el, az erős mezőnyben kiváló teljesítménnyel a harmadik helyig táncolták magukat.

Amerikában már látható a film és a Disney+ streamingszolgáltatón hamarosan a hazai közönség is megnézheti. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mert ezáltal lehetőségünk van népszerűsíteni ezt a kutyás sportot, amit már Magyarországon is sokan magas szinten űznek. Mindezek mellett felejthetetlen élmény volt számunkra a forgatás

– fogalmazott Christine.

Kapcsolódó
Kutyatáncoltatásban Európa legjobbjai a magyarok
A Németországban megrendezett FCI Dog Dancing Nyílt Európa Bajnokságon mindenkit maga mögé utasított a magyar csapat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik