Mozaik

Keblére ölelte az áradó Duna a Zichy-kápolnát

Jakab Gergely
Jakab Gergely
Magas vízállás idején szigetté változik a terület.

Mesés látványt nyújt a lórévi Zichy-kápolna a hajnali köd ölelésében – írta bejegyzésében Jakab Gergely.

A lórévi Zichy-kápolna a Csepel-szigeten gyönyörű természeti környezetben, egy dombon áll a Duna árterében. Amikor a folyó kilép a medréből, a kápolna környéke egy hangulatos szigetté változik. A Ráckevén élő Jakab Gergely egy mesés fotósorozaton örökítette meg a misztikus ködfelhőbe burkolózó szigetet.

Galéria
Jakab Gergely

A Duna áradásakor, december végén többször is kimentem a helyszínre. Ekkor nem tudtam elég közel menni, mert az odavezető út is el volt árasztva. Ráadásul a fények sem voltak izgalmasak. Azután éppen az év utolsó napján minden összejött: a Duna apadásnak indult, hajnalban köd borult a tájra. Óriási szerencsém volt. Amikor odaértem, délkelet felől elkezdett szakadozni a felhőzet, a kápolna gyönyörű szórt fényt kapott

– mesélte a fotós a Sokszínű vidéknek.

Jakab Gergely azt is hozzátette, hogy az egész jelenség mindössze fél óráig tartott. A helyszín egyébként “békeidőben” is népszerű, a környékbeli fotósok egyik kedvenc terepe.

A természetbarát 7 éve foglalkozik fotózással, szereti a természet szépségeit másoknak is megmutatni. Gergely egy-egy séta alkalmával igyekszik kiszakadni a megszokott témákból, az izgalmas látnivalók vonzzák, leginkább tájakat és városrészeket fotóz.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik