Mozaik

Ilyen nagy gardát ritkán fognak az országban

Pecaverzum / Csordás Ottó
Pecaverzum / Csordás Ottó
Majdnem megdőlt a gardarekord Mindszenten.

Félméteres garda rabolt rá a behulló csalira a Tiszán – írta a Pecaverzum.

Grammra pontosan akkora gardát fogott a Tiszából Csordás Ottó, mint a hivatalos országos rekord. A jókora halat a mindszenti szakaszon fogta, ahonnan a halkutatóknak nem volt korábban előfordulási adata, így ez a tudomány számára fontos és releváns információ.

A szerencsés horgász a gardát még október 15-én kerítette horogra a Tisza mindszenti szakaszán. Elküldte a fényképeket néhány helyre, de azok végül sehol sem jelentek meg nyilvánosan, így úgy döntött, a horgászportál olvasóival osztja meg a történetet és a fotókat.

Pecaverzum / Csordás Ottó

Csordás úr a Katech Horgász Egyesület tagja, rendszeresen a Tiszán horgászik. Még jóval korábban talált magának egy bevált helyet a sodrásban, egy akadónál, agyagos, márgás részen, amelyet előszeretettel látogat.

Az ominózus napon is ezen a helyen próbálkozott.

Jött pár dévér és karika csontira, hungarocellgolyóra. Aztán gondoltam, átváltok két szem csemegére, hátha odaálltak a pontyok. Bedobtam a szereléket, és még vízközt elkapta, rárabolt

– mesélte a portálnak.

Először azt hitte, hogy balint akasztott, mert a hal jól húzott. Mikor partra emelte nagy meglepetés érte, mert ekkora gardát még nem látott.

Pecaverzum / Csordás Ottó

A hal pontosan 50 centiméteresre nőtt, így egy centivel túlszárnyalta az eddigi rekordot.

Csordás Ottónak 2022-ben már volt szerencséje egy hasonló tömegű példányhoz, de a tavaly októberi még annál is nagyobb volt, egészen pontosan 1,25 kilogramm.

Kapcsolódó
Rekordméretű gardát fogtak a Hármas-Körösön
Akár versenybe is szállhatott volna egy előkelő országos rekordlistás helyezésért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik