Mozaik

Világhírű filmben tűnt fel a pécsi kesztyű

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara számolt be arról, hogy a neves Karma Pécsi Kesztyűt a nagy várakozást megelőző sci-fi, a “Dűne 2” szereplői is viselték.

A “Dűne” csapatának, köztük Hóka Zsóka jelmezkivitelező döntése volt, hogy a magyarországi forgatás során helyi forrásokból szerezzék be az anyagokat és kellékeket. Ez tette lehetővé, hogy a Karma Pécsi Kesztyűt érdemben hozzájáruljon a filmalkotáshoz.

Minden egyes kesztyűnél aprólékos figyelmet fordítottak a részletekre, hogy azok ne csupán a film vizuális mélységét gazdagítsák, hanem a karakterek történetével és személyiségével is összhangban álljanak. A tervezési folyamat során különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy a kesztyűk tökéletesen illeszkedjenek a jelmezek által megteremtett világhoz. Közben persze biztosították, hogy azok viselése kényelmes és praktikus maradjon a színészek számára.

A pécsi kesztyűk azonban nemcsak ebben a filmben tűnnek fel. Tavaly a világhírű énekes, Rihanna a Super Bowl félidei műsorában viselt egy, a városban varrt dizájnos darabot. Rajta kívül Lady Gaga és Madonna is rendelt már egyedi kiegészítőt Pécsről.

(PécsMa)

Kapcsolódó
Filmszerepet kapott a hollókői kutyatáncoltató
Amerikában már láthatta a közönség és a napokban Európában, így hazánkban is debütál majd a dokumentumfilm.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik