Mozaik

Ellopták a neszmélyi hajóskanzen népszerű cicáját

Úgy néz ki, hogy valakik szándékosan vitték el Pityut, a Neszmélyi Hajóskanzen kandúrját, írja a kemma.hu.

Szaniszló Ivett, a cica gazdája a lapnak arról beszélt, nagyon bíztak benne, hogy vasárnap reggel szokás szerint a lábuk között fog dorombolni Pityu, várva a reggelit. Azonban a macskát hiába várták. Ekkor már nagyon aggódtak a kandúr után, újra körbe néztek a környéken. Végül dél körül eszükbe jutott, hogy megnézzék a Neszmély hajóra és a büféhez kitett kamerák felvételeit. Azonban nem számítottak arra, amit láttak.

Nem bíztunk benne, hogy fogunk látni valamit, mert nem a teljes területet fedi le a két kamera. Azonban egyértelműen látszik, hogy hova tűnt

– kezdte Ivett.

A videón az látszik, hogy három, feltehetően fiatalabb férfi egy fehér autóval áll a parkolónál. Pityu feltehetően egy finom kis falat, vagy egy kis simogatás reményében pedig odament hozzájuk. A fiúk meg is simogatták többször a kandúrt.

Pityu ezután bebújt egy kisbusz alá, az egyikük odasétált és leguggolt hozzá, a cica pedig előjött. Ezután a fiú felvette a kezébe a macskát, majd betette a hátsó ülésre és elhajtottak.

Ivett szerint nem helyiek voltak a fiúk, így feltehetően nem is ismerték Pityut. Gazdája arra kéri, vigyék nekik vissza az állatot.

A kemma.hu cikkében emlékeztet, a Neszmély nevű hajón lakik a hajóskanzen cicája, Pityu, akiből igazi celebmacska lett az utóbbi időben. Minden látogatót kitörő örömmel fogadott, és helyi látványosság lett belőle.

A Neszmély hajóskapitánya még jutalmat is felajánlott annak, aki visszaviszi kedvencüket. 

Kapcsolódó
Hét ok, miért legyen cica a házi kedvenced
Dorombol, nem kell levinni, se fürdetni. Ez csak néhány indok, ami egy cica mellett szól.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik