Mozaik

Hónapok óta nem tudják befogni a Szombathelyen kóborló japán akitát

facebook/Mák Dóri
facebook/Mák Dóri
Különleges kutya csavarog a városban.

Közösségi oldalán kért segítséget Mák Dóri, mert kutyabarát önkéntes társaival mindent megtettek a kóbor állat befogásáért, de kifogytak az ötletekből – írta a Vaol.

A bejegyzésben Dóri arról ír, hogy folyamatosan figyelik, mindennap etetik és itatják a kutyát, aki általában este, éjjel és a kora reggeli órákban közlekedik. Próbálták csapdázni is, de sikertelenül – nagyon eszes, jó megfigyelő az állat.  Az önkormányzatnál és a közterület-felügyeletnél is ismerik már az ügyet, de egyelőre nem kaptak segítséget.

A kutyát Szombathelyen, az oladi körforgalomnál látták először. Az sem kizárt, hogy Zala vármegyéből, vagy Ausztriából keveredett ide. A (volt) gazda személyét mindenesetre homály fedi.

Mák Dóri azt kéri, aki látja a kutyát, az eredeti poszt alatt jelezze, mert szeretnék behatárolni az útját. Senki ne próbálja magához hívni, vagy sarokba szorítani, mert csak továbbáll, ami nehezíti a befogását.

A japán akita jellemzője, hogy “egygazdás”, nem bánt, de maga védelmét első helyre teszi. Zseniális megfigyelő, olyan, mint egy szuper nyomozó, rendkívül intelligens és rafinált.

Kapcsolódó
Benzinkutak segítenek megtalálni az elveszett kutyák gazdáit
A kóborló állat nagy valószínűséggel azonosítható a töltőállomáson leolvasott chip, illetve a Magyar Állatorvosi Kamara által vezetett adatbázis segítségével.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik