Mozaik

Lelőttek egy gólyát Hajdúnánáson, összefogással keresik a tetteseket

Illusztráció/pixabay
Illusztráció/pixabay
A madárkórház állatorvosa szerint állatkínzás és természetkárosítás történt, ezért a Nemzeti Parkkal feljelentést tettek.

Meglőttek egy gólyát Hajdúnánáson, összefogott a Hortobágyi Madárkórház és a helyi önkormányzat, hogy a lakosok segítségével megtalálják, ki bántotta a védett madarat, közölte az RTL.

Másfél hete került be a gólya a madármentő állomásra. A szárnyát érte találat, meg kellett műteni. Azzal, hogy céltáblának nézték a madarat, a Madárkórház állatorvosa szerint állatkínzás és természetkárosítás történt, ezért a Nemzeti Parkkal feljelentést tettek.

Az hajdúnánási zsákutcában, ahol a meglőtt gólyát befogták, az egyik itt lakó vette észre a furcsa szárnytartású madarat. Beterelte az udvarára, és hívta az állatmentőket.

Ahhoz, hogy kiderüljön, ki fogott fegyvert a 100 ezer forint eszmei értékű madárra, a helyi önkormányzat is segít a madármentőknek: ők is kérik, hogy akinek bármi információja van a történtekről, jelentkezzen.

A duzzanat és a varratok a gólya szárnyának belső oldalán is jól látszanak, még másfél hét után is. Két csontja tört el, ezért fémszálakat ültettek be, így jól forr össze a sérülése.

Kapcsolódó
13. alkalommal repült vissza a török halász hajójára a hűséges gólya
Az előző évekhez képest jóval hamarabb érkezett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik