Mozaik

Bakancslistás hely az Adria legszebb strandja

wikimedia commons
wikimedia commons
Punta rata könnyen felismerhető a tengerből kiemelkedő, fenyőkkel borított sziklájáról is.

A Lonely Planet útikalauz 2024-ben is megválasztotta a világ legszebb strandjait. Idén egy horvát gyöngyszem, a dalmát tengerparton elterülő Punte rata is bekerült a földkerekség húsz legjobb strandja közé.

Az Adriai-tenger mesés strandja Brela településen található Splittől légvonalban 42, Makarskától 11 kilométerre északnyugatra. A Punta rata 400 méter hosszan húzódik egy bámulatosan szép természetvédelmi területen, ahol az 1964 óta védett fenyveserdő találkozik az érintetlen Adriai-tengerrel.

wikimedia commons

A Punte rata elismerése nem újkeletű, hiszen évtizedek óta a világ top strandjai közé választják a különböző utazási portálok és szervezetek. Az évek során a strand a Makarska Riviéra szimbólumává vált.

A türkizkék színű tenger vizének hőmérséklete áprilistól októberig ideális kikapcsolódást kínál úszáshoz, búvárkodáshoz, kajakozáshoz vagy evezéshez.

Punta rata könnyen felismerhető a tengerből kiemelkedő, fenyőkkel borított sziklájáról, amit Brela-kőnek vagy Brela-sziklának is neveznek, és amit éjjel alulról kivilágítanak.

wikimedia commons

Egy helyi mondás úgy tartja, hogy aki egyszer eljut Horvátország ezen eldugott csodálatos részére, az beleszeret, s visszatér ide.

Nincs is kétségünk erről, így aki Horvátországba készül, felveheti bakancslistás céljai közé a Punte rata strandot.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik