Mozaik

Európa-bajnok lett a hollókői kutyatáncos csapat

Facebook / Berczes Christine Elisabeth
Facebook / Berczes Christine Elisabeth

Németországban rendezték meg a Dog Dancing Európa Bajnokságot, ahol „trió” versenyszámban Bérczes Christine Elisabeth J’Adore és Meredith kutyájával közösen bemutatott kűrje lett magasan az első, ezzel Európa-bajnok lett a hollókői kutyatáncos, írja a nool.hu.

A versenyszám legnehezebb és egyben leglátványosabb pontját – amikor Christine egyszerre kettő kutyát irányítva mutatta be kűrjét – a nézők is nagy ovációval fogadták.

A lap cikke szerint nem ez az egyetlen siker, aminek a magyar csapat örülhetett, hiszen összesített versenyben és a HTM kategóriában is az előkelő 3. helyet érte el az országok között, míg junior kategóriában mindkét verseny kategóriában – HTM és Freestyle – ezüstérmet szereztek a magyar lányok. A salgótarjáni Szabó Sára a Tesla névre hallgató négylábújával, míg a szintén hollókői Szabó Ajsa Samu nevű kutyájával állhatott a dobogó második fokára.

A dog dancing nem csak a hivatalos versenyeken szerez egyre nagyobb népszerűséget a kutyás sportok közül, hanem a például a nemzetközi tehetségkutató versenyeken is. A sport népszerűsége a szakmai nézőpontok mellett abban rejlik, hogy a kutya a gazdijával szoros és boldog együttműködésében egy látványos és élvezetes előadással kápráztatja el a közönséget

– mondta a lap megkeresésére Christine, aki 2022-ben szerepelt a világ legismertebb tehetségkutatójában, az America’s Got Talentben.

Kapcsolódó
Filmszerepet kapott a hollókői kutyatáncoltató
Amerikában már láthatta a közönség és a napokban Európában, így hazánkban is debütál majd a dokumentumfilm.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik