Otthon készült

Megvan az idei ország tortája

Háromfordulós zsűrizési körben kiválasztották Magyarország 2016-os győztes tortáját.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – együttműködve az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal – a „Magyarország Cukormentes Tortája 2016” verseny győztes tortájáról is döntött – olvasható a cukraszat.net weboldalon.

Egyelőre mindkét nyertest hétpecsétes titokként őrzik

Hivatalos sajtótájékoztatót 2016. augusztus 2-án tartanak a Parlament Vadásztermében. Addig az időpontig a nyertes torták neveit és készítőit nem hozzák nyilvánosságra.

Augusztus 20-ig titkosak a receptek is

A tortákat 2016. augusztus 20-tól árusíthatják a cukrászdák, s a receptek is ettől a naptól lesznek nyilvánosak. Augusztus 20-a előtt a recepteket – titoktartási kötelezettség mellett – kizárólag azoknak a cukrászdáknak adják ki, amelyek a nemzeti ünnepen felveszik kínálatukba azokat.

Az előző években is több mint háromszáz cukrászda jelentkezett, és a visszajelzések alapján nagyon sikeresek voltak az előző torták, melyek a napi kínálat részévé váltak. Reméljük, hogy az idei torták is hasonlóan keresettek lesznek.

Közülük választottak

Mint korábban megírtuk, a Magyarország tortája 2016 döntőjébe a Zuzorka (Szó Gellért – G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján), az Őrség Zöld Aranya (Szó Gellért – G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján) és az Aranyos Körtetorta (Tóth Norbert – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár). A győztes e három közül került ki.

A Magyarország Cukormentes Tortáját 2016-ban meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös torták közül választotta ki a zsűri. Erről korábban itt írtunk.

Címfotó: sutichef.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik