Otthon készült

Magyar csoki a világ legjobbjai között

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2016. 08. 16. 13:12

Ötfűszeres bonbonjuk a saját kategóriájában az idei év legmagasabb elismerését nyerte el.
Korábban a témában:

A tavalyi év nagyszerű eredményei után idén is komoly elismerésnek számító díjakkal tért haza a Sweetic Csokoládé Manufaktúra a legnagyobb gasztronómiai versenyről, a Great Taste Awardsról. Az újabb sikerek és a közelmúltbéli tendencia alapján kijelenthető, hogy lassan édesség nagyhatalommá fog válni Magyarország.

A nemzetközi díjaknak természetesen mindig örülünk, mert fontos visszajelzések számunkra, de az idei eredményt az teszi még különlegesebbé, hogy a kitüntetett termékek vásárlói vélemények és ötletek alapján lettek kiválasztva – árulta el Zala Judit csokoládémester.

Az évente megrendezett Great Taste Awards az egyik legnagyobb, de mindenképpen a legszigorúbb nemzetközi gasztronómiai verseny. Ételkritikusok, Michelin csillagos éttermek séfjei és patinás áruházak beszerzési igazgatói tesztelik és választják ki vakkóstolással a 10 000 benevezett élelmiszer közül a legjobbakat.

A Sweetic Csokoládé Manufaktúra – a tavalyi év két kitüntetett terméke után – idén újra nevezett a megmérettetésre. Mindkét édességüket díjazták, ráadásul az „5 fűszeres” bonbonjuk a saját kategóriájában az idei év legmagasabb elismerését nyerte el. A 2 csillaggal jutalmazott pralinéban a bírák szerint „az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül.” Másik kitüntetett bonbonjuk a kókusz, mangó és passiógyümölcs ízesítésű volt, így már összesen 5 nemzetközileg elismert édesség szerepel a palettájukon.

A magyar csokoládékészítő szakma mára nagyon magas szintre jutott, több hazai manufaktúra is egyértelműen megállja a helyét a világ élvonalában. A közeljövő célja, hogy ezt az emberekben is tudatosítsuk itthon – mondta a tervekről Zala Viktor, a cég ügyvezetője, aki nem zárja ki a lehetőségét annak sem, hogy a hazai manufaktúrák együttműködve lépjenek fel a minőségi édességek hazai népszerűsítése érdekében.

A mindössze 3 éve alapított Sweetic Csokoládé Manufaktúra sikerei mellett jól megfigyelhető tendencia, hogy a londoni székhelyű versenyen egyre több magyar résztvevő is indul, ami a díjak növekvő számán is látszik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Villány, 2010. szeptember 21.
Kékfrankos szõlõfürtök Kecskés József 16 hektáros villányi, családi gazdaságában.Az idei évben a sok csapadék miatt a villányi borvidéken 20-30 százalékkal kevesebb lesz a termés a kékszõlõ fajtákból.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.