Nem mindegy, hogy milyen húst választunk! Ismerjük meg a finom étkek alapját

Nem mindegy, hogy milyen húsból mit lehet legízletesebben elkészíteni, ezért vásárlásakor figyelembe kell venni a tervezett menüt, vagy szükség esetén elképzeléseinket kell a hús választékához igazítani.
Kapcsolódó cikkek

 

Sertéshús fajtái

Fotó: nlcafe

Tippek felhasználáshoz

Marhahús fajtái

Tippek felhasználáshoz

Kapcsolódó anyag >>> Biztos, hogy tudod, melyik ételhez milyen fűszer illik? 

 

Húskészítmények tápanyagtartalma (100 g)

Csirke – Kalória: 110 Joule: 461 Fehérje: 22 Zsír:3 szénhidrát: –

Liba, kacsa – Kalória: 390, Joule: 1592 Fehérje: 16 Zsír:35 szénhidrát: –

Marha (kövér) – Kalória: 290 Joule: 1214  Fehérje:18  Zsír:23  szénhidrát: –

Marha (sovány) – Kalória:120  Joule: 486  Fehérje:20  Zsír: 4  szénhidrát: –

Sertés (kövér) – Kalória: 400   Fehérje:15  Zsír:37  szénhidrát: –

Sertés (sovány) – Kalória:150 Fehérje:20  Zsír:7 szénhidrát: –

Disznósajt – Kalória:320  Fehérje:14  Zsír:28  szénhidrát: –

Gépsonka – Kalória:160  Fehérje:23  Zsír:7  szénhidrát: –

Szárazkolbász – Kalória:380 Fehérje: 20 Zsír: 32 szénhidrát: –

Téliszalámi – Kalória:530   Fehérje: 25 Zsír:46  szénhidrát: –

Virsli – Kalória:240 Fehérje:15  Zsír:20  szénhidrát: –

Párizsi – Kalória:220  Fehérje:12  Zsír:18  szénhidrát: –

Ponty – Kalória:100 Fehérje: 16 Zsír :4   szénhidrát:-

Szardínia – Kalória: 290   Fehérje: 23  Zsír: 21  szénhidrát: –

Jó, ha tudjuk

Tippek húsleves készítéséhez

Forrás: Köves Julianna-  Háztartási ABC

Címlapfotó: simply recipes