Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 100 ml tej
- 30 g vaj
- 2 db tojás
- 20 g friss élesztő
- 50 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
- 2 nagy db alma
- 3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítése
- A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
- A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
- Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
- Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 1½ evőkanál tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.
További íncsiklandozó palacsintarecepteket ide kattintva talál a Nosalty oldalán.
Kiemelt kép: Thinkstock