Joseph Yoon dél-koreai-amerikai szakács rovarok felhasználásával tízfogásos vacsorát állított össze Brooklyn Kitchen nevű New York-i éttermében. Az előkelő étteremben Yoon látványos ételekkel kedveskedik vendégeinek, akik kedvükre válogathatnak skorpió és különféle rovarok – mint például lódarazsak, lisztbogár lárvák, tücskök és szöcskék – felhasználásával készült fogások közt. A kulináris élményt kínáló séf a rendhagyó alapanyag-választást a személyes alkotói szenvedélyen túl az emberi rovarfogyasztás hosszú távú ökológiai előnyeivel indokolja. Íme néhány fogás a kínálatból!
Mandzsúriai skorpiók

Agávékukaccal felszolgált halfalatok

Fűszeres vízipoloska

Sült rovarok kavalkádja

Sáskával felszolgált kevert saláta

Kiemelt kép: Darazsakkal meghintett vagjumarha-falatkák japán tormaszósszal – MTI/EPA/Justin Lane