2 kg lisztből készült mézeskalács és puszedli: mutatjuk, milyen szép feldíszítve

Újra reneszánszát éli a mézeskalács. Fantasztikus alkotások születnek itthon is.
Kapcsolódó cikkek

A mézeskalács készítésének időszakát éljük, és valóban szebbnél szebb és finomabb alkotások készülnek. Az alább receptet és fotókat Gyura Ágnestől kaptuk, aki két féle sütit is készített. Mézeskalácsosat és puszedlit. A díszítésben részt vett a kislánya is. Gratulálunk az eredményhez!

Puszedli

Hozzávalók

Ezt mind összegyúrom, egy éjszakára hűtőbe teszem és másnap gombócolva sütöm 160 fokon.

Mézeskalács

Hozzávalók

Ezeket is összegyúrom és mehet a hűtőbe. Másnap sütöm. 160 fokon. Azonnal puha lesz, nem kell napokat pihentetni. Az íróka pedig tojásfehérje-porcukor-ételszínező keveréke.

Mézeskalács és puszedli egy csokorban díszítés előtt

Díszítés után

 

Fejes Erzsébetnek is gratulálunk! Az alábbi mézeskalácsokat az ő keze munkáját dícsérik. 

Ha szívesen megosztanátok velünk karácsonyi süteményeitek fotóját és receptjét, akkor azt örömmel fogadjuk. 

Mézeskalácsból épül a geresdlaki csodafalu
Idén három finn asszony is besegített.