A bólé könnyedén elkészíthető szilveszteri ital, amelyet akár üvegtálban is kínálhatunk. Elkészítéséhez valamilyen szeszesital mindeképpen szükséges. Ízlésünknek megfelelően adagolhatjuk a hozzávalókat, a bevállalósabbak a gyümölcsös bólén kívül akár zöldséges változatot is kipróbálhatják. Például zellerrel!
Hozzávalók
2 vastag zellerszár, 2 dl konyak, 1 dl triple sec, 1 liter fehérbor, 1 liter vörösbor, cukor
Elkészítése
A zeller szárát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Hozzáöntjük a konyakot és a triple secet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy kijöjjön a zeller íze. Ezt követően felöntjük a fehér és a vörösborral, ízlés szerint cukrozzuk. Ismét hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, tálalás előtt 1 üveg szódával dúsítjuk.
Egészségünkre!