Otthon készült

Háromcsokis torta családi ünnepekre

Édesség édesség hátán: mindenki szeretni fogja.

Ünnepi alkalomra remek választás, de egy átlagos hétköznapon is szívesen elfogyasztanánk belőle egy szeletet. Ugyan aprólékos munkát igényel, de könnyen elkészíthető, és mennyei ízvilága van.

Hozzávalók

A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 100 gramm darált dió, mogyoró vagy mandula, 20 gramm kakaó, 4 evőkanál liszt, pici sütőpor, 26 cm-es kerek tortaforma

Az étcsoki krémhez: 100 gramm étcsokoládé, 200 ml tejszín, 100 ml tejszín felvert habja, 1 teáskanál zselatin

A tejcsoki krémhez: 100 gramm tejcsokoládé, 200 ml tejszín, 100 ml tejszín felvert habja, 1 teáskanál zselatin

A fehércsoki krémhez: 100 gramm fehér csokoládé, 200 ml tejszín, 100 ml tejszín felvert habja, 1 teáskanál zselatin

Elkészítése

A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Amikor fényes hab lesz, óvatosan belekeverjük a tojássárgát, a darált diót (mogyorót vagy mandulát), a lisztet és a kakaót. A tortaforma alját zsírozzuk, lisztezzük és elsimítjuk a piskótát. 170ºC on, sütőtől függően, 12-15 perc alatt kisütjük, majd hűlni hagyjuk.

Az étcsokoládét és az 50 ml tejszínt mikrohullámú sütőben, enyhén fellangyosítjuk, hogy a csokoládé elolvadjon. Amikor simára kevertük, hozzáadunk 2-3 kanál vízben áztatott zselatint, amit előzőleg felmelegítünk a mikrohullámú sütőben. Utána 150ml tejszínt hozzákeverünk. Miután kihűlt a csoki, óvatosan hozzákeverjük a 100 ml tejszín felvert habját.

Közben, a piskótát belehelyezzük a kerek tortaformába és rákenjük a csokis tejszínes keveréket, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Ezután a leírt eljárással elkészítjük majd rákenjük a tejcsoki krémet és végül a tetejére a fehércsoki krém kerül, amelyet ugyanúgy készítünk el, mint az előző kettőt.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd felvert tejszínnel körbekenjük, és ízlés csokoládé darával, mandulával, mogyoróval, csokipralinéval díszítjük.

Via

EZ IS ÉRDEKELHET:

Látványában és ízében is csábító a mákkrémes túrótorta
Egyszerű, nagyszerű és fenséges ízvilágú.
Olvasói sztorik