Otthon készült

Így készül cukkiniből bacon

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 03. 14. 16:40

Korábban a témában:

Hiszed vagy sem, a cukkini íze és formája legalább olyan fantasztikus lehet, mint a baconé. Csak szakszerűen be kell pácolni, meg kell sütni, és már alkalmas is fogyasztásra a „szalonna”. Hamburgerhez, tojáshoz és minden máshoz ajánljuk, amihez eredetileg bacont ír a recept.

Hozzávalók

  • 2 közepes cukkini
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 csipetnyi Cayenne-bors
  • fekete bors

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
  2. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot.
  3. Egy zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre hosszában a cukkinit. A szeleteket helyezzük a pácba és hagyjuk állni. Ezután helyezzük őket a sütőlapra, ügyelve rá, hogy ne fedjék egymást.
  4. Süssük 7 percig, forgassuk meg, majd tegyük vissza újabb 5-7 percre, amíg aranybarnára nem sül. Hagyjuk kicsit kihűlni és fogyasszuk egészséggel.

Mindent a szájnak: csirkemell baconbe csomagolva
A fokhagyma és a fűszerek teszik kiválóvá nagy kedvencünket.

(Delish)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Zakopane, 2018. szeptember 22.
Az 1987 méteres Gáspár-csúcson turisták 2018. szeptember 22-én, miután pár centiméter hó esett, a hõmérséklet pedig fagypont alá süllyedt a lengyel Tátrában, Zakopane közelében. Az elõrejelzések szerint a következõ napokban akár 20 centiméáternyi hó is hullhat a Tátrában. (MTI/EPA/Grzegorz Momot)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.