Otthon készült

Így készül cukkiniből bacon

Hiszed vagy sem, a cukkini íze és formája legalább olyan fantasztikus lehet, mint a baconé. Csak szakszerűen be kell pácolni, meg kell sütni, és már alkalmas is fogyasztásra a „szalonna”. Hamburgerhez, tojáshoz és minden máshoz ajánljuk, amihez eredetileg bacont ír a recept.

Hozzávalók

  • 2 közepes cukkini
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 csipetnyi Cayenne-bors
  • fekete bors

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
  2. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot.
  3. Egy zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre hosszában a cukkinit. A szeleteket helyezzük a pácba és hagyjuk állni. Ezután helyezzük őket a sütőlapra, ügyelve rá, hogy ne fedjék egymást.
  4. Süssük 7 percig, forgassuk meg, majd tegyük vissza újabb 5-7 percre, amíg aranybarnára nem sül. Hagyjuk kicsit kihűlni és fogyasszuk egészséggel.

Mindent a szájnak: csirkemell baconbe csomagolva
A fokhagyma és a fűszerek teszik kiválóvá nagy kedvencünket.

(Delish)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik