Otthon készült

Őszi sláger a tökfűszeres latte

Ennek a receptnek nagyon egyszerű az elkészítése.

Abban a pillanatban, ahogy az első őszi szellő végigsimít az arcunkon, mindig nagyon jól tud esni egy csésze meleg ital, legyen szó kávéról vagy éppen egy csésze forró teáról. A legjobb, ha saját készítésű italokkal melegítjük fel ezeken az őszi, borongós napokon a testünket és a lelkünket, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy azok semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak. A gyogyszernelkul.com segítségével ezúttal a tökfűszeres latte receptjét ismerhetjük meg.

Hozzávalók

1 csésze kókusztej, 2 teáskanálnyi sütőtök-fűszerkeverék, 1 teáskanál méz, ¼ teáskanál vaníliakivonat, ¼ csésze biokávé vagy capuccino

Elkészítése

Főzze le a kávét vagy készítse el a capuccinót, majd egy edényben kezdje el melegíteni a kókusztejet. Amikor a tej kissé gyöngyözni kezd, adja hozzá a sütőtök fűszerkeveréket, a mézet és a vaníliakivonatot, majd húzza le a tűzről az edényt. Hagyja a fűszeres-tejes mixet kicsit hűlni, végezetül adja hozzá az előre lefőzött kávét.

Öntse az őszi itókát egy tetszetős csészébe. A finom, meleg italt megszórhatja még egy csipetnyi kókusszal, de fahéjjal vagy tökfűszerkeverékkel is díszítheti.

A tőkfűszeres latte az ősz egyik nagy slágere lehet, hiszen nemcsak felmelegít, hanem összetevőinek köszönhetően egészséges is.

Kiemelt kép: wideopeneats.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik