A mézeskalács golyó gyorsan elkészíthető, még sütni sem kell. Ha mutatós, és könnyen elkészíthető sütemény receptet keres, szereti a mézes puszedlit, és a mascarpone sajtot, ez az étel leírás neked szól.
Hozzávalók
– 20 dkg darált mézeskalács,
– 10 dkg mascarpone,
– 6 dkg méz,
– 10 dkg puha vaj,
– darált dió, vagy mandula, esetleg sótlan mogyoró
Elkészítése
A darált mézeskalácshoz hozzáadjuk a puha vajat, a mézet, és a mascarpone-t – ezeket alaposan összedolgozzuk.
A masszából golyókat formázunk, majd a darált magvakba forgatjuk. (A képen látható golyócskák darált sótlan mogyoróba lettek forgatva.)
Hűtőben 1 órát pihentetjük.
Ízlés szerint tehetünk a golyók közepébe aszalt gyümölcsöt, vagy egészben hagyott magféléket is.
Ebből a mennyiségből kb. 12 golyó készíthető.
Jó étvágyat!
Kiemelt kép: Juhász Betti