Otthon készült

Hamarosan eldől, mi lesz 2019-ben Magyarország étele

Hoppácska, Tüskevár, Nagymamám mondta - néhány fantázianév a döntősök közül.

Második alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a NÉBIH szakmai partnerségével – a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyt, írta az egyesület az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében.

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, melyek alkalmas lehetnek arra, hogy ,,Magyarország étele 2019″ címet elnyerjék. Nagy hangsúlyt igyekeztek fektetni a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére is.

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.

Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat

– mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.

A döntőbe jutott ételek fantázianevei

A hegy ajándéka!

Apukám Kedvence

Csabai ízekbe zárt őz

Délibáb

Etyeki daráltas

Fejedelmi Szivar

Hajdú-Bihari Röfögő

HaPoTuPi

Hoppácska

Nagymamám mondta

Örökség Trilógia 2019

Tüskevár

A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz ,,Magyarország étele 2019″cím birtokosa.

A versenyről bővebb információ itt található.

Nyitófotó: pixabay.com

6 trükk, hogy ujjongva fogadják a gyerekek az egészséges vacsorát
A rendkívül tápláló hüvelyesek számtalan módon tehetik változatossá az otthoni étkezést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik